Vánoční švestkové tiramisu

SUROVINY

  • 1 balíček perníčků s cukrovou polevou (200g)
  • 200g kelímek smetany ke šlehání
  • 250g mascarpone
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce cukru moučka, ideálně provoněného vanilkou
  • 0,05 ml černé kávy
  • 1 sklenička vánoční švestkové omáčky

POSTUP

Připravíme si šest skleněných mističek nebo šálků vhodných na tiramisu. Ušleháme smetanu ke šlehání s cukrem a smícháme ji se žloutkem a s mascarpone. 

Na dno každé skleničky rozlámeme část perníčků, které zalijeme malým množstvím kávy, přidáme švestkovou omáčku a směs mascarpone se šlehačkou. Takto postupujeme v několika vrstvách, až máme mističky naplněny. 

Necháme v chladu odležet (stačí cca 30 minut, protože perníčky nasáknou velmi rychle) a můžeme podávat.