Slaný koláč s cibulovo-řepovou tapenádou a kozím sýrem

TĚSTO

  • 120g změklého másla
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli

NÁPLŇ A OZDOBA

  • 200g žervé
  • 2 vejce
  • 50g kozího sýra
  • krémové balzamiko a bylinky na ozdobu
  • sklenička cibulové tapenády s červenou řepou

POSTUP

Máslo nakrájené na kostičky rozmělněte s prosátou moukou a solí na drobenku. Přidejte vejce a sůl a zpracujte těsto, které vyválejte na tloušťku 0,5 cm, nechte chvíli odležet v chladu. 

Předehřejte troubu na 180°C, těsto přesuňte do koláčové formy a na několika místech vidličkou propíchejte. Dejte do trouby předpéct na 10 minut. 

Připravte si náplň - rozmíchejte žervé s vejci na hladkou kaši, kterou naplňte předpečený korpus. Dejte péci na dalších 10 minut do zpevnění náplně. Poté opět vyndejte z trouby, přidejte cibulovou tapenádu s červenou řepou a posypte hrudkami kozího sýra. Nechte rozpéct dalších 10 minut. Nechte mírně vychladnout, ozdobte snítkou oblíbených bylinek a krémovým balzamikem.